В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Италианският университет Universitas Mercatorum открива филиал в София

Репортаж от конференцията на Италианската търговска камара в България, В развитие, 13.03.2018

Италианският университет Universitas Mercatorum ще открие филиал в София. Това стана ясно по време на европейска конференция, организирана от Италианската търговска камара в България. Университетът ще предоставя курсове по икономика и туризъм на бакалавърско и магистърско ниво.

Universitas Mercatorum е публично-частен университет на Италианските търговски камари в Европа. Нямаше по-подходящ повод от тази сбирка тук в София за подписването на споразумението и отварянето на седалището на Universitas Mercatorum в София, благодарение на Италианската търговска камара в България. Университетът ще дава възможност на предприемачите, които са тук, в България, да ползват такива кадри, които са обучени по италианския метод, само че на местна почва“, коментира пред редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яница Бояджиева представителят на италианското висше учебно заведение Джузепе Саконе.

Репортажът бе излъчен във „В развитие" с водещ Делян Петришки.

Друг основен акцент на форума, организиран от Италианската търговска камара у нас, бе поставен върху дигиталното развитие на Европа.

Какво каза пред камерата на Bloomberg TV Bulgaria италианският посланик в България Н.Пр. Стефано Балди?

Последни новини
Още от В развитие