В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво да очакваме от диалога между Северна и Южна Корея

Николай Кръстев във В развитие, 08.03.2018

Подновеният разведрителен диалог между Южна и Северна Корея се приема като изненада, но и с доза недоверие. Това са първите коментари, които могат да бъдат чути в момента в Корея, защото със сигурност има още много, което трябва да бъде направено. Трябва да бъде възобновен спряният път на разведряване, който бе спрян преди 12 години.

Това коментира Николай Кръстев, ководещ на "Светът е бизнес", в директно включване от Южна Корея за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. Кръстев участва в международната конференция за денуклеризация на Корейския полуостров.

"Това ще бъде третата среща на лидерите от Севера и Юга през последните над 20 години. Тази динамизация, която наблюдаваме, със сигурност ще даде нов сигнал и нов импулс за стабилизирането на Корейския полуостров и за неговата денуклеризация". 

Най-важното условие да бъде подновен диалога между Северна Корея и САЩ, защото това отваря нови възможности, защото република Южна Корея няма да води на всяка цена преговори, докато северната част не даде ясни сигнали, че се движи не само към денуклеризация, но и към мирно съжителство, сподели събеседникът. 

Какви са условията, които Южна Корея поставят на Севера? Какво искат от Северна Корея? 

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от В развитие