В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Автосалонът в Женева - усложняват ли се проблемите на индустрията?

Косьо Томов във В развитие, 07.03.2018

Цялата автомобилна индустрия вече е навлязла в период на промени, които не е сигурна как точно ще се случат. Различните компании имат много различни виждания за бъдещето. Всички са единодушни, че ще бъде много различно и под уверения тон на водещите фигури виждам разколебана, неубедителна визия. Това каза Косьо Томов, автор на предаването "Колела", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в директно включване от Женева.

В разговора си с водещия на "В развитие" Делян Петришки Томов заяви, че компаниите, които инвестират в електрификацията са убедени, че тя ще се случи и дори, че тя вече се случва. В същото време има немалко компании, които не залагат толкова много на електрификацията и смятат, че нещата няма да се променят просто така - от днес за утре. Те са по-скептични. 

"Изложението в Женева, въпреки че не е най-голямото като площ или брой изложители автомобилно изложение, е най-влиятелното изложение в света. Това е мястото, където се представят най-престижните новости, не само в областта на лукса, но и като технологични, инженерни новости. Това е мястото, където не може да не участваш, ако имаш сериозни амбиции в този бизнес". 

Четерите стожера на бъдещето, които се очертават на автоизложението в Женева, по думите на събеседника са електрификацията, свързаността, автономното управление. "Автономното управление също разделя ръководителите на автомобилния сектор".

Кога ще бъде факт митичното 5-то ниво на автономност и възможно ли е то да бъде факт през 2021 година? Какви са големите въпросителни пред автономните автомобили по отношение на етични и правни норми, които ще се спазват в света?

Вижте снимки от салона в Женева.

Последни новини
Още от В развитие