В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Социалното предприемачество в полза на науката

Александър Найденов, съосновател на PaperHive, В развитие, 06.03.2018

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Платформата PaperHive се състои в две части. Тя представлява общо казано уеб сайт, една част от който дава възможност на потребителя да има достъп до над 1,4 млн. научни текстове – статии, учебници, книги. Всички тези текстове са във всевъзможни области – математика, физика, история и т.н. Това каза съоснователят на PaperHive Александър Найденов в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Ключов фактор е, че софтеурът прави нещо, което не е правено досега (има само още 1-2 компании в света, които го правят възможно) – способността да се анотират публикувани текстове с други хора, т.e нещо като форум, който обаче е в полето на всички тези публикувани текстове”.

Найденов обясни, че ако някой учен разбира нещо или иска сам да сподели, че е открил нещо, което обогатява дадена статия или дадено откритие, той може да го отбележи в полето на дадена статия или учебник.

„Това нещо може да бъде видяно в другия край на света, да помогне на някой друг да продължи със своите изследвания. Така помагаме не само на учени, но и на студенти“.

Как се финансира платформата?

 

Последни новини
Още от В развитие