В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Изкуството е медия, носеща послание

Васил Горанов, художник, В развитие, 05.03.2018

В днешно време изкуството е медия, която носи посланието на творците върху широката аудитория. Винаги е било така, още от времето на Леонардо. Това каза художникът Васил Горанов в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

„В днешно време, когато светът, икономиката, технологиите са изключително напреднали, ролята на твореца, на художника е да създаде пак нов свят, нов ориентир за хората, които в развиващия се технологичен свят почти губят почва под краката си“.

„Това е причината за избера да нарисувам българската история. Със самочувствие реших да създам определена поредица от исторически платна“, каза още художникът.

Той посочи, че негови клиенти са българи, които по стечение на обстоятелствата живеят в чужбина.

„Всички българи пазят в себе си частица от Българското възраждане, частица българска история, обичта към родината. Това е причината те да харесват и да потребяват моето изкуството“.

По думите му българския пазар на изкуството е несравним с европейския.

„Ако погледнете аукционите на големите къщи, които търгуват с изкуство, и цените на аукционите в нашите търговски къщи, които се занимават с изобразително изкуство и продават такова на своите клиенти, нещата са несравними“.

Според него въпреки всичко България и българите обичат изкуството.

 

Последни новини
Още от В развитие