В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как ще се отрази сделката за ЧЕЗ върху инвестиционния климат в България?

Гено Тонев във В развитие, 28.02.2018

Никога не съм изключвал политическият риск от уравнението, когато говорим за сделки на Българската фондова борса – София. Просто от време на време неговата тежест придобива доста по-големи размери, отколкото по принцип се залагат. Това каза Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Съдейки по реакцията от няколко дни, откакто започна да се вихри т.нар. Скандал около продажбата на ЧЕЗ, инвеститорите не са особено доволни от това, което чуват, защото още нищо не сме видели, а всичко са само приказки – кой ще купува, кой ще гарантира сделката“.

Ситуацията е доста мъглява и инвеститорите няма как да са по-малко сигурни, отколкото са в момента, особено що се отнася до акциите, свързани с ЧЕЗ, които са подложени на негативите, добави гостът.

Този случай какво би говорил на един инвеститор, който не е запознат с психологията в България, „не е надарен с чувство за хумор и не иска да се позабавлява“?

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от В развитие