В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

ЧЕЗ и други акценти от изминалата седмица

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, 26.02.2018

Снимка: Vladimir Weiss/Bloomberg Снимка: Vladimir Weiss/Bloomberg

В четвъртък Надзорният съвет на чешката държавна компания CEZ издаде предварително съгласие българските активи на дружеството да бъдат придобити от "Инерком". Така започна седмичния си обзор главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

„Според предварителна информация компанията, която се ръководи от Гинка Върбакова, е предложила около 320 млн. евро за "ЧЕЗ електроразпределение България", "ЧЕЗ електро", "ЧЕЗ трейд" и малки ВЕИ активи - видинския соларен парк "Фри енерджи проджект Орешец" и недовършената централа на биомаса в Смолянско. Дружествата на ЧЕЗ в България, които се продават в момента, имат годишни приходи от над 1,8 млрд. лева“.

Попов каза още, че в края на седмицата е последвало и официално изявление от купувача, според което след получаването на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и успешното приключване на сделката компанията ще отправи търговско предложение до миноритарните акционери в “ЧЕЗ Електро България” АД и “ЧЕЗ Разпределение България” АД.

„В събота последва ново изказване от премиера, с което той възложи на ДАНС и НАП да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". „

Кои са другите акценти от България и света? Какво да очакваме през следващата седмица? 

Очаквайте видео. 

 

Последни новини
Още от В развитие