В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бизнес коучингът като път към успеха

Д-р Антонина Кардашева, психолог, и Елеонора Маркова, маркетинг мениджър, В развитие, 15.02.2018

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес коучингът е един много мощен подход, ориентиран към изпълнителните директори в една компания, към висшия мениджмънт. Той е насочен към тези, които искат да изпълнят бързо и ефективно целите си, да осъзнаят и разкрият потенциала си, да създадат ефективни механизми, по които да реализират целите си.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ психологът и управляващ директор в консултантската компания Smart Strategies д-р Антонина Кардашева. Гост в студиото бе и Елеонора Маркова, участник в академията за лидери на д-р Кардашева. Следва да се отбележи, че нейната компания е една от многото, възползвали се от инструментите на бизнес коучинга.

Бизнес коучингът дава умения на управляващите дадена компания да сведе задачите до служителите си не по императивен, делегиращ начин, а по такъв, че да бъдат възприети максимално позитивно. Подходящ е в ситуации на промени, когато има насъбрано доста вътрешноорганизационно напрежение, спомага за постигане на хармония между различните нива в компанията, посочи още д-р Кардашева.

„Нашата компания, имаща за гърба си толкова голяма история, залага не само на развитието на бизнеса си, а на човешкия капитал, на развитие на лидерите в организацията. През последните години сме свидетели на много бързо развитие, корпорациите са подложени на много бързи промени. Затова те се нуждаят от бърза адаптация, от това да развиват нови умения, да инвестират в хората, в създаването на т.нар. „софт скилс“, отчете на свой ред Елеонора Маркова.

По думите й ползите от прилагането на подобна техника са много, сред които подобряване на бизнес отношенията, повишаване на ефективността, на мотивацията на персонала, на постигане на по-голяма удовлетвореност в рамките на организацията.

 

Последни новини
Още от В развитие