В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Славата на българските вина по света и в България

Йордан Вучков във В развитие, 14.02.2018

Когато искаш да подариш вино, трябва да познаваш човека, за който е предназначено. За жените е подходящо бяло или розе, а за мъжете - червено вино, което върви с по-мазни, по-тежки храни. Това каза Йордан Вучков, енолог и сомелиер, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Българският консуматор търси евтино вино и за това на нашия пазар навлязоха вина от Италия, от Испания, от третия свят, от Франция. Те са с по-ниско качество от много наши вина, които са качествени, сортови вина".

Българското вино има шанс да завоюва достойно място в света чрез винения туризъм, каза още гостът. По думите му за чуждестранните туристи, които идват в България, трябва да бъдат организирани повече дегустации, за да могат те, освен да си закупят вино от избата, да добият представа за качеството на българското вино и след това да го търсят и купуват, когато се върнат в родината си.  

Има ли българинът културата да разпознае качественото вино? Може ли да бъде усетено богатството на винения вкус, след като преди това е консумиран концентрат? 

 

Последни новини
Още от В развитие