В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Напълно реалистично е у нас да започнат да се сглобяват цели автомобили

Инж. Иван Михайлов, изп. директор на Visteon Electronics Bulgaria, В развитие, 12.02.2018

Напълно възможно е в България да започнат да се произвеждат цели автомобили, а не само авточасти и компоненти. Сега у нас де факто се прави всеки един автомобилен компонент, като реално България може да сглоби и цял автомобил.

Това коментира в ефира на „В развитие“ с Вероника Денизова инж. Иван Михайлов, изпълнителен директор на Visteon Electronics Bulgaria.

С присъствието на множество световни компании от автомобилния сектор у нас страната ни дава заявка, че е добра дестинация за изнасяне на такова производство у нас, смята Михайлов, допълвайки, че анонсираното роудшоу, в което ще вземе участие президентът Плевнелиев и настоящият икономически министър Емил Караниколов, е добър сигнал.

В момента автоиндустрията у нас, посочи гостът в студиото, се развива повече от стабилно, заетите в нея са над 30 000, а България дава сериозна заявка да се позиционира на картата на крупните европейски играчи в сферата.

Основно предизвикателство, очаквано, остава липсата на достатъчно квалифицирана работна ръка, което поставя определени граници на потенциала на страната ни.

Основни конкуренти на България в региона, отчете събеседникът в предаването, са Румъния, Турция, Словения, Словакия, донякъде и Сърбия.

В разговора обстойно бе обърнато внимание на дейността на Visteon Electronics Bulgaria. Следва да се отбележи, че компанията разработи революционна система, която бе внедрена в новият модел на Mercedes-Benz A-Klasse.

Последни новини
Още от В развитие