В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тенденциите в PR индустрията в дигиталната ера

Пепи Димитрова, собственик на агенция пр2, В развитие, 06.02.2018

Най-важният тренд в момента, е че вече не е много ясно как се разпределят дейностите в областта на масовите комуникации. PR агенциите се занимават с класическите си дейности като ивент мениджмънт и връзки с медиите, но цялото огромно разнообразие от дейности в дигиталния свят се разпределя между нас, рекламните, дигиталните агенции и т.н.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ собственикът на агенция „пр2“ Пепи Димитрова.

По думите на госта в студиото ако се говори за дейността на PR-a в дигиталното пространство, ръст определено има. От друга страна, що се отнася до класическите медии като печата например, се бележи спад поради намаляването на интереса към този тип медийни продукти.

Важна световна тенденция, пробиваща си път у нас е т.нар. Employer branding, целящ изграждане на позитивен образ на компанията сред служителите й и най-вече бъдещите й такива. Причината – въпиющият нодостиг на работна ръка.

Друг тренд, намиращ почва в България, изведен от Димитрова, е слизането надолу по йерархичната стълбичка, когато става дума за изграждане на имидж. Това означава, че се гради позитивен образ не само на висшия мениджмънт, а вече и на средния такъв, а дори и на обикновения служител.

„В тази сфера ще се работи много, защото само един лош служител може да повлияе негативно на цялата компания“,

Какви днес са основните предизвикателства пред PR индустрията?

Каква специфика носи комуникацията през социалните мрежи?


 

Последни новини
Още от В развитие