В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Атрактивните за инвестиране активи през 2018

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, В развитие, 02.02.2018

 

Ръст на българската икономика от над 4,5% е напълно постижим. Оптимист съм за това.

Това коментира пред Вероника Денизова във „В развитие“ главният инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев.

По думите на госта в студиото е вероятно да видим повторение на резкия ръст след приемането на България е ЕС през 2007, макар и тогава основната причина за това да бе кредитирането.

„Ще видим повторение както при инвестициите в сектори като строителството и индустрията например, така и в растеж на работните заплати и в растеж на сектора на услугите. Те в голяма степен ще допринесат за ръста на икономиката, която смятам, че в момента е на върха на потенциала си“

„Важното е, че в икономиката започва да се формира един нов фактор – значението на работната сила. Ще видим повишаване на заплатите, ще видим все повече търсене на работна ръка. Това ще принуди развиващите се компании да инвестират в оптимизиране на разходите и нови технологии, които да им помагат в тази конкурентна среда“, посочи гостът в студиото. 

Според Цачев България все повече ще излиза от категорията страни, които имат хубава икономика, благодарение на ниската работна заплата.

„Трябва да започнем да развиваме икономика, която да е конкурентна и да придава повече добавена стойност“, категоричен е той.

Обстоен анализ бе направен и на тенденциите на световните пазари.

В какви активи ще е най-печелившо да инвестираме през новата 2018?

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие