В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо финландци избират България за инвестиция

Мая Миланова, управител на Карготек България, В развитие, 31.01.2018

Идеята за създаването на българския офис е да може оттук да се извършват вътрешните бизнес услуги на Карготек. До момента компанията не е имала такъв център и всъщност сега се стартира една няколкогодишна история на създаване, изграждане и надграждане. Това каза управителят на „Карготек България“ Мая Миланова в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Очакваме да имаме няколко подразделения и в други части на света, но така или иначе централата ще бъде в България".

Миланова обясни, че България е представила най-добрата комбинация и най-добрия баланс между няколко аспекта, които са били важни за вземането на решение къде да бъде основан центърът.

„Имаше проучване в осем потенциални града в Европа. Направено е много детайлно проучване с множество критерии и едни от основните аспекти, които са натежали в полза на България, са добрия баланс между цената и традицията, която съществува вече повече от 10 години в областта на предоставяне на споделени услуги“.

Тя допълни, че икономическата и макроикономическата стабилна обстановка също са допринесли в полза на България.

„И разбира се, благоприятните данъчни условия. Не на последно място е също така самият потенциал, който съществува на пазара на труда - фокусът през последните години, развитието на свързани познания, умения и активизирането на университетите като цяло с поглед върху този тип индустрия в работодателски аспект“.

„След вземането на решението да се основе центъра през май 2017, първите служители на компанията стартираха през август 2017. Аз също се присъединих към екипа на Карготек пред 6 месеца. Тогава стартирахме малко повече от 40 човека. Вече към момента наброяваме над 130 служители в компанията, като продължаваме активно да набираме хора“, каза още управителят на „Карготек“.

Миланова посочи, че дейността ще бъде фокусирана в четири основни функционални направления за предоставяне на вътрешни услуги за бизнеса – финанси, човешки ресурси, доставки и информационно управление.

„Инвестицията ни е дългосрочна и амбицията ни е да продължим да развиваме екипа в България“.

 

Последни новини
Още от В развитие