В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българското европредседателство през ПР поглед

Катя Димитрова, председател на БАПРА, В развитие, 30.01.2018

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

В комуникационната кампания на българското европредседателство липсва фокус. Това каза председателят на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) Катя Димитрова в предаването „В развитие“ с водещ Йордан Кирилов.

Според нея това може би се дължи на факта, че различни изпълнители правят логото, клиповете и комуникационната кампания.

„Естествено че това е от съображения за прозрачност и за да няма струпване на работа към един изпълнител, но в случая това има изключително негативно влияние върху крайния продукт“.

Димитрова смята още, че билбордите с логото и всички рекламни носители, на които то е изобразено, са красиви, но няма никакъв механизъм, по който обикновеният гражданин, минавайки покрай тях, ако не е запознат с темата, да разбере нещо повече.

„В сайта и във фейсбук страницата има достатъчно информация, но няма достатъчно начини, по които случайният потребител да бъде насочен към този сайт. Има съдържание, но не и механизъм, по който да се популяризира това съдържание към потребителите. Тази част определено ни е слаба“.

По думите ѝ комуникационната кампания не е ясно таргетирана.

„Тя не е добре насочена, няма разделение на посланията навътре и навън, на това, което искаме да кажем на чуждестранната публика и към нашата вътрешна публика“.

Защото е също толкова важно хората в България да знаят какво ни носи това председателство, за какво са тези организационни промени, защо е ремонта на НДК, защо е промяната в движението. Естествено настройката към това ще бъде негативна, ако няма достатъчно информация по въпроса, допълни още председателят на БАПРА.

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие