В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БСП не е решение на проблема с корупцията, а част от него

Георги Киряков, политолог, В развитие, 29.01.2018

По темата за корупцията БСП не е решение, тя по-скоро е част от проблема. Има десетки обвинения срещу бивши партийни функционери за злоупотреби, срещу близки до партията фирми, облагодетелствали се по време на тяхното управление. Това, че в момента властта е при други, по никакъв начин не снема вината от БСП по отношение на предишни корупционни практики.

Това заяви в ефира на „В развитие“ с водещ Йордан Кирилов политологът Георги Киряков.

По думите на Киряков една от основните грешки, допуснати от „столетницата“ по отношение на неуспешния вот на недоверие е дълбоко сгрешеният тайминг.

„Истинските мотиви не се разбраха напълно или бяха изгубени в края на миналата година, когато БСП можеше на предизвика вот на недоверие. Те обаче целяха да създадат катаклизъм по време на европредседателството заради който, под въздействието на натиск от страна на Запада, правителството да сдаде властта.“

Подобни подходящи моменти, смята политологът, са били скандалите „Кумгейт“ и филмът на Елена Йончева за проблемите с оградата по границата с Турция.

С провала на вота на недоверие БСП показа, че не е в положение да диктува дневния ред в обществото или сред управляващите, категоричен бе Киряков.

Последни новини
Още от В развитие