В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Шести Български кариерен форум връща млади професионалисти в родината

Ангел Игнатов и Кристина Гошева във В развитие, 24.01.2018

Български кариерен форум ще събере за 6-ти път фирми и сънародници в чужбина, след като през миналата, 2017, организацията срещна над 300 българи, учащи и работещи в чужбина, с утвърдени на българския пазар компании. През пролетта на 2018 представители на бизнеса ще гостуват в Лондон и Берлин, за да се запознаят със свои сънародници и да покажат защо в България си струва да развиваш кариера. 

Темата коментираха Ангел Игнатов, председател на УС на "Български кариерен форум" и Кристина Гошева, маркетинг координатор на форума, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

В Лондон кариерният форум ще бъде през март, а в Германия, след три успешни издания във Франкфурт, събитието тази година ще се проведе в Берлин. В момента се намират компании, които да представят отворените си позиции в двете европейски столици. До тук имаме 15 компании, заявили участие, които ще се представят на форумите тази година, каза Гошева.

Компаниите, които искат да участват във форумите, могат да получат пълна информация чрез уебсайта на кариерния форум, като фирмите, които имат интерес, могат освен да присъстват лично на събитията, да публикувани и обяви за свободните позиции, допълни Игнатов.  

Какъв е интересът на българите в чужбина и нараства ли интересът на младите професионалисти да се завърнат в България? Може ли Кариерният форум да се превърне в "антидот" за изтичане на мозъци?

 

Последни новини
Още от В развитие