В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Лекомислени ли са хората днес при покупки на имот с ипотека

Александър Бочев, член на УС на Национално сдружение недвижими имоти, във В развитие, 23.01.2018

Снимка: PIxabay Снимка: PIxabay

Фазата на оживление и на подем на пазара на недвижими имоти е достигнала равновесна точка на цените. Това каза Александър Бочев, член на УС на Национално сдружение недвижими имоти, във В развитие на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Нагласите, и на продавачите, и на купувачите са изравнени по отношение на цените и това, което прогнозирахме за развитието на пазара, вече се случва".

"2018 ще бъде спокойна - няма да има значителни сътресения нагоре и надолу, което е хубаво за всички участници на пазара - нито да се главозамаят, нито да изпуснат момента". 

Все още има леко покачване на цените, но настоящата година ще бъде спокойна за имотния пазар на България, каза гостът. 

Ипотечното кредитиране е един от основните фактори, който движат пазарите и да, всички се вълнуваме от решенията на ЕЦБ, защото ще рефлектират върху цените на ипотечните кредити, подчерта събеседникът. "Но през тази година тенденциите няма да се променят, може това да се случи през следващата година". 

"Когато човек инвестира дългосрочно, взимайки кредит, трябва да отчитате, че икономиката винаги има цикли. След време ще има спад и ще има следваща рецесия. За това трябва да бъдем много внимателни със съотношението в размера на собствения и привлечения капитал".

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие