В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

90% от имотните сделки се сключват на зелено

Христо Георгиев и Людмил Боянов във В развитие, 18.01.2018

София. Снимка: Pixabay София. Снимка: Pixabay

[video]

Възвърна се спокойствието на пазара - да се купуват имоти по време на строителството. Това каза Христо Георгиев, Търговски директор в Arco Real Estate, в предаването "В развитиие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "90% от сделките се сключват по време на строителството". 

"Отчитаме 2017, като първата след десет години успешна година за покупко-продажба на недвижими имоти - около 10-15% се увеличи спрямо 2016 търсенето и съответно реализираните сделки с жилищни имоти", каза търговският директор. 

"Прогресивно се повиши и интересът на клиентите към къщи около София, каза гостът. Нашият анализ показа, че има райони в София, които бяха подценени и в момента има доста активно търсене и строителство, които по някакъв начин привлякоха със своето развитие и инфраструктура". 

При цените стъпката е малко по-малка от ръста на реализираните сделки, но е стабилна като показатели, добави Людмил Боянов, Мениджър Продажби, в Arco Real Estate. "Ръстът  в различните райони на София е различен. Най-голям интерес се реализира в райони като Оборище, Изток, Лозенец, а най-малък интерес има в периферни райони като Левски В, Левски Г, Надежда, Дружба и други".

Има ли какво да спъне възхода на пазара? Какво научиха строителите и купувачите от кризата?

Последни новини
Още от В развитие