В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Знаците на политиката на Японската централна банка

Владимир Сиркаров във В развитие, 17.01.2018

Влиянието на политиките на централните банки в икономиката е огромно, особено след тежката финансова криза от 2008 година и агресивните действия от тяхна страна. В контекста на това, което се случва в САЩ и затягането на валутната политика и малко или много подобни намерения и на ЕЦБ, виждаме, че погледите все повече се насочват към Японската централна банка и в контекста и на информацията, че са намалени, макар и с малко покупките на ЯЦБ на ДЦК с по-дълъг матуритет. От значение е и динамиката през миналата седмица. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров, ководещ и съавтор на Boom & Bust, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Едно е сигурно - имаше натиск върху облигационните пазари. видяхме разпродажби, както в САЩ, така и в Япония - намаляване на цените и покачване на доходностите". 

Какво е значението на изказването на гуверньора Курода, който в края на миналата година коментира ефектите на количествените облекчения и незадоволителните резултати от тях?  

Последни новини
Още от В развитие