В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европредседателството – шанс за налагане на политики в сферата на младежта

Петър Младенов, пред. на работна група "Младеж" в ЕС и експерт в Министерството на младежта и спорта, В развитие, 17.01.2018

Младите хора все повече биват разпознавани като ценен партньор, те не са само бъдещето, а са настоящето. Затова е много важно те да бъдат включени активно в проекти за изработване, прилагане и мониторинг на политики, касаещи ги пряко. От тази гледна точка е много важен фактът, че именно младежта е един от приоритетите на България по време на европредседателството. Това е знак, че има приемственост.

Това коментира пред Йордан Кирилов във „В развитие“ председателят на работна група „Младеж" в ЕС и експерт в Министерството на младежта и спорта Петър Младенов.

Председателстваната от Младенов група ще организира редица събития, посветени на младите хора в рамките на 6-те месеца на българското европредседателство. Ще бъде поставен акцент върху политиките на различните държави в сферата на младежта, политиките за мир, превенция на агресията и радикализацията, справянето с демографската криза и изтичането на мозъци.

През април пък ще бъде организирана ключова конференция, по време на която 250 участници в рамките на 3 дни ще имат възможност да изработват конкретни препоръки по отношение на европейската политика за младежта, които след това ще бъдат разгледани на най-високо ниво.

Какви други подобни инициативи се подготвят по време на председателството на България на Съвета на ЕС?

 

Последни новини
Още от В развитие