В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции и облигации пълзят нагоре

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 16.01.2018

Виждаме европейските акции и повечето от основните облигации в региона да напредват тази сутрин, като индексът Stoxx 600 в момента е нагоре с 0,7%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йордан Кирилов. 

"Dax се покачи с повече от 1%, до най-високото ниво от седмица. В същото време FTSE е нагоре с 0,1% - всички индекси реагират на прогнозите за синхронизиран глобален растеж. В същото време инвеститорите се притесняват от глобални настроения за повишаване на риска и това насочва вниманието върху сезона на отчетите".

Еврото се понижи с 0,4% след новината, че клона на Социалистическата партия в Берлин е гласувал срещу преговорите за официална коалиция с управляващата партия, каза още Килхоф. "Това подкрепи германските облигации, като доходността по 10-годишните спадна с 2 пункта до 0,57%". 

Лирата спада с 0,2%, въпреки че инфлацията във Великобритания е спаднала за 1-ви път от 6 месеца през декември, добави анализаторът. 

Последни новини
Още от В развитие