В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Важните събития през идната седмица

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 15.01.2018

Не се очаква предстоящата седмица да бъде претрупана с важни събития, и в световен план, и в България, но има някои макроновини, които ще следим. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. "Очакваме данните за ръста на китайската икономика. През изминалата седмица премиерът на Китай каза, че се очаква китайският БВП да е нараснал с 6,9% през миналата година. Официалните данни, обаче, ще бъдат представени в четвъртък. Анализаторите предричат ръст от 6,7 на сто на годишна база и 1,6% на тримесечна база за четвъртото тримесечие".

"Ще има данни за заетостта в Австралия. Най-важната новина вероятно ще бъде заседанието на Канадската централна банка в сряда. Очаква се повишение на основните лихви с 25 базисни пункта. Във Великобритания в петък ще има изменение на продажбите на дребно и това ще е най-същественото от последния ден".  

На българския пазар ще проследим в сряда как ще тръгнат останалите ETF-и на Expat, който се очаква да стане "естествен монополист" на пазара на ETF-и у нас, защото ще предлага целия регион без бившите Съветски републики. "Ще имаме и данни от БНБ днес, в средата на седмицата и в петък".

важно автомобилно изложение се открива в Детройт. То се характеризира с едно шизофренично настроение на шефските етажи на автомобилните концерни. Те се опиявянат от бума на електрическите автомобили, но в същото време пикапите и SUV-овете продължават да пълнят касите. 

Какви бяха основните събития, белязали миналата седмица, можете да видите на Investor.bg. 

Очаквайте видео с целия коментар.  

Последни новини
Още от В развитие