В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо Китай затяга мерките срещу криптовалутите

Кузман Илиев, пазарен анализатор, В развитие, 10.01.2018

Явно Китай на ниво държава, политика и партия е взела вече решение да направи всичко възможно да си овладее обратно паричното предлагане, тъй като станахме свидетели на една угроза властите да изпуснат този процес тотално от контрол. Това коментира пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Говореше се за спиране на тока на миньорите и всички следяха този процес, защото той е знаков от една страна за биткойн като валутна единица изобщо и от друга страна за бъдещето на Китай. Защото ако Китай не успее да смаже биткойн с този акт, то практически много трудно нещо може да размаже биткойн“.

„Всичко, което направи Китай до момента – отваряне към глобалната търговия, към възможността да се инвестира в Китай, сега с това действие показа, че е ако има нещо пазарно като икономика, то е много незряло“, каза още анализаторът. 

Според него в този случай си проличава тежката ръка на комунистическата партия, която не усеща, че по този начин може да има политически проблеми и сътресения.

„Нека се замислим за какви инвестиции става дума, за каква възможност за допълнителен доход и за бягство от юана, който е много политически контролиран и зависим“.

Последни новини
Още от В развитие