В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тишина владее пазарите в Европа

Пазарен коментар на Юън Потс, 28.12.2017

Всичко е тихо на пазара на акции в Европа, но на останалите пазари виждаме сериозно движение. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Еврото е на най-високото си ниво от над 3 месеца, а доларът се понижава спрямо всички основни валути. Той се е насочил към най-лошата си година от поне 10 години".

Суровините продължават да се покачват. Суровинният индекс на Bloomberg удължава най-дългата си положителна серия от над 12 години, като петролът, златото и медта отбелязват ръстове, каза Потс.

"Днес е сравнително вял четвъртък на пазарите на акции. Около 3 часа и половина след началото на сесията европейските акции не успяват да се възползват от положителния ден в Азия".

Почти всички пазари в региона са без промяна, поясни анализаторът. "Днес обемните са много ниски, като трейдърите явно са удължили коледните си почивки. Обемите в Stoxx 600 са почти наполовина на обичайните. Технологичните акции продължават спада си, а минните се покачват за  втори ден".

"Биткойнът продължава със спада си днес, като продължава разпродажбата, започнала миналата седмица. Регулаторите в Южна Корея казват, че са се насочили към възможности, включително затваряне на поне една борса за криптовалути".

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от В развитие