В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Путин със сигурност ще бъде преизбран, но няма да изкара пълен мандат

Доц. Александър Сивилов, преподавател в Софийския университет, 22.12.2017

Владимир Путин със сигурност ще бъде избран за нов мандат като президент на Руската федерация на предстоящите избори на 18 март 2018, тъй като съперниците му нямат реален шанс, а рейтингът му е на изключително високи нива. Друг обаче е въпросът колко време ще изкара на този пост той.

Това коментира пред Делян Петришки във „В развитие“ преподавателят от Софийския университет доц. Александър Сивилов.

Според анализатора е много вероятно да не бъде търсен пълен мандат, а към средата му, тоест след около 2-3 години на преден план да излезе нов човек, който да бъде представен за наследник на Путин.

„Този човек вече е избран, но можете да бъдете абсолютно сигурни, че няма да бъде представен на широката публика до последния момент“, добави Сивилов.

Като цяло Путин се ползва с огромното одобрение сред руснаците заради редица фактори, не само заради външната си политика. В негова полза работи и това, че Русия вече се позиционира като един от полюсите в новосъздадения многополюсен свят, а руснаците отново се чувстват като представители на велика сила, посочи той.

От друга страна пък опонентите му от либералния политически сектор не успяват да влязат в тон с обществените нагласи и желания, дори напротив, излъчват послания, като например това, че Крим е анексиран незаконно, които са неприемливи за обикновения руснак.

Последни новини
Още от В развитие