В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сирма цели 100 млн. евро приходи до 2022

Цветан Алексиев във В развитие, 20.12.2017

Трендът за инвестиране и разработване на системи в областта на изкуствения интелект е много силен и всяка организация, която иска да остане конкурентна за в бъдеще, трябва да започне да изгражда по-сложен софтуер. Това каза Цветан Алексиев, изп. директор на "Сирма Груп Холдинг", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"2017 бе много добра година за "Сирма Груп Холдинг". Няколко са аспектите, в които постигнахме успехи. Първо, финансов - имаме много добър ръст на приходите, ръст на печалбите. Това, което сме обещали, за поредна година се случва. За последните повече от 10 години поддържаме среден ръст на приходите годишно над 20%, с което всяка една компания би могла да се гордее".

Успяхме да влезе в SOFIX, което означава, че нашите акции са интересни, търгуват се, следят ни на борсата, макар и цената да не е там, където бихме искали да бъде, добави гостът. "Но това, че сме в SOFIX е признание за компанията". 

"Успехите ни, обаче, най-вече са в бизнес отношение. Първо, тази година бе ключова за Сирма, защото разработихме и вече днес е публикувана стратегията ни за следващите 5 години - до 2022 година, която е свързана с това, че ние се фокусираме все повече върху производството на когнитивни технологии, все повече върху технологии и софтуер, свързани с изкуствения интелект. Това е силата на Сирма, така започнахме преди 25 години".

В плана ни е, че през 2022 година в Сирма трябва да работят 900 човека при 450 сега, което е удвояване на хората, а това е предизвикателство, каза Алексиев. "Другото предизвикателство е 100 млн. евро приходи до 2022".

Имахме и страхотни договори тази година, разкри събеседникът.

Кои са най-ценните договори, сключени тази година от Сирма? Кои са победите в Европа, реализирани от компанията? Успява ли Сирма да управлява впечатляващия си ръст по отношение на нов бизнес? Коя ще бъде борсата, на където гледа Сирма?

Последни новини
Още от В развитие