В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Централните банки - водеща тема през миналата седмица

Бойчо Попов, В развитие, 18.12.2017

Миналата седмица бе доста динамична по отношение на политиките на централните банки. Очаква се тази седмица да бъде по-спокойна в това отношение. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "В развитие" на  Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Не е ясно дали Русия се е намесила и е помогнала на Тръмп да влезе в Белия дом, но в неделя се разбра, че американският президент Доналд Тръмп определено е помогнал на колегата си от Кремъл да разбият терористична клетка, която е подготвяла сериозен атентат в Санкт Петербург, добави събеседникът. 

Продължи казусът около мораториумът върху новите лекарства в България, каза още Попов. 

"За пръв път ООН разглежда България като страна с развита икономика. Това се случи още в началото на миналата седмица в последния доклад на организация с прегледа на икономическата ситуация и с прогнозата за 2018. В тази група попадат още 36 държави". 

Страната остана и сред тези държави в ЕС, които имат най-силен ръст на заетостта през третото тримесечие на годината. Това показаха данните на Евростат, подчерта главният редактор на Investor.bg. 

Последни новини
Още от В развитие