В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предизвикателствата пред финансовите пазари 2018

Цветослав Цачев във В развитие, 18.12.2017

Лихвените политики на банките изкривиха икономическия цикъл, с плюсовете и минусите. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в "ЕЛАНА Трейдинг", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

САЩ са добре, Европа е добре и това е, което бута пазара нагоре. Има подобряване на финансовите резултати, а това е и един много стабилен фундамент за акциите. Всеки оставя на заден план оценката на акциите - знае се, че този растеж рано или късно ще се ретранслира и върху подобряване на акциите на компаниите. 

"Когато говорим за държавен дълг, трябва да гледаме разликата между облигациите с късен матуритет - тези, които са с едно и две годишен матуритет и тези, които са с десет години и нагоре.  Това е притеснителният момент -тази разлика между двата полюса, между двата края на кривата на доходността, започва все повече да подсказва, че инвеститорите на бонд пазара, които са макроориентирани, дългосрочни инвеститори, започват да залагат, че икономиката ще се забави много рязко".  

Предстои ли обръщане на кривата? 

Последни новини
Още от В развитие