В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво да очакваме от пазарите през 2018?

Пазарен коментар на Йордан Кирилов, Bloomberg TV Bulgaria, във В развитие, 15.12.2017

Биткойнът стигна пазарна капитализация от 300 млрд. долара, което вече е един сериозен размер. Това каза Йордан Кирилов, Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Пазарната капитализация на златото е 6 трлн. долара. Биткойнът е 20 пъти по-малък, но набира сериозна скорост". 

"През следващата година, ако растежът продължи, биткойнът определено ще стане фактор, наред с останалите криптовалути". 

Важно е да се отбележи, че при последното си изказване Джанет Йелън нарече биткойнът рисков актив, каза гостът. "Няма как централните банки да се правят още дълго, че не забелязват криптовалутите".

"Последните 10 години бяха време, в което банките изливаха огромно количество пари на пазарите, а  може би 2018 ще бъде година, в която ще започне изтегляне на ликвидност от пазарите и ще започне обратния процес. Ще бъде интересно как ще бъде структурирано това и дали Европа и Япония ще последват Фед или ще измислят по-различен начин за обръщане на процеса". 

Каква ще бъде 2018  за централните банки като цяло? Защо последващо вдигане на лихвите ще бъде добре да се случи в началото на следващата година, а не в нейния край? Какво се случва на развиващите се пазари? Защо се очаква индийските пазари да имат много добър растеж?

 

Последни новини
Още от В развитие