В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как дигиталните технологии трансформират туристическия бранш в България

Пламена Николова и Веселин Василев във В развитие, 14.12.2017

Как новите технологии помагат за популяризирането на България като туристическа дестинация и защо е важно да имаме силно дигитално присъствие? Това коментираха Пламена Николова, старши експерт, дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“, Министерство на туризма и Веселин Василев, създател на проекта iLoveBulgariaв, в интервю на Ивелина Петрова, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие". 

В световен мащаб наблюдаваме силна дигитална трансформация на всички сектори и особено на туристическия. Туристическият пазар става дигитално базиран, каза Николова. "Туристите търсят бърз и лесен начин да получат информация. страшно много туристи се интересуват и от отзивите на потребителите и избират продукти на базата информацията в онлайн каналите. За това и дигитализацията е основен фокус в годишната стратегия за национална туристическа реклама на Министерството на туризма". 

"Успешен проект е iLoveBulgaria с най-новата иновация, която анонсираха - Viber чат бот", каза още събеседничката. 

 "iLoveBulgaria е проект, създаден с Министерството на туризма през декември 2016 и той доказа, че може успешно да промотира България, като туристическа дестинация. В хода на развитието си този проект се стреми да бъде винаги актуален. С появата на нови социални медии и канали за достигане на клиентите, ние се опитваме да промотираме България  през тях. Доказателство е интеграцията, която анонсирахме преди седмица с Viber. Промотирането на държава през Viber чат екстеншън е нещо ново, невиждано до сега", каза от своя страна Веселин Василев от iLoveBulgaria.

Последни новини
Още от В развитие