В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дрехите втора употреба не са това, което бяха

Геновева Петрова, съосновател на Remix, В развитие, 12.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Покупателната способност на потребителите има значение, тъй като в икономиките с по-висок жизнен стандарт се купува повече. Това коментира Геновева Петрова, съосновател на Remix, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Не бих казала обаче, че има някакво въздържане от купуване на секънд хенд. Защото това да купиш нещо втора употреба все повече навлиза като култура и на него се гледа все повече като на рециклиране и като на изгодна сделка“.

Петрова цитира и доклад, според който над 50% от пазаруващите онлайн втора употреба са всъщност хора с над средния доход.

„Те търсят изгодната сделка, търсят коректното представяне на продукта (ако има дефект, да бъде описан) и търсят рециклиране, а не толкова на всяка цена тези продукти да се пазаруват от хора, които не могат да си позволят да си купят нещо друго“.

Тя допълни, че има и такива потребители, а втората употреба според нея предоставя за тях възможност да се обличат по-добре и да се обличат от марки, които харесват, без да нарушават бюджета си твърде много.

„Нашата статистика говори, че дори хората, които не са пазарували секънд хенд преди, престрашавайки се да пробват няколко пъти такава покупка, стават сравнително лоялни потребители и са склонни да ги предлагат и като подаръци“.

Съоснователят на Remix посочи, че през 2018 компанията ще се насочи отново към разрастване и пълно възстановяване от щетите, нанесени от пожара.

„Планираме да отворим два нови пазара още през януари в Австрия и Германия и да удвоим тазгодишния си оборот. Така че смятаме да останем най-големия секънд хенд търговец в Централна Европа и вече не само там, но и в Западна Европа“.

 

 

Последни новини
Още от В развитие