В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Линията София-Баку ще увеличи пътникопотока в двете посоки

Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан, В развитие, 04.11.2017

България и Азербайджан са не само приятели, но и стратегически партньори. Това каза Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Смятаме, че България е важен партньор сред други членове на ЕС за достигане на пазарите на ЕС. За България Азербайджан е вход към централно-азиатския пазар, който се разраства“.

По думите ѝ новата линия София-Баку значи не само изграждане на партньорство между авиокомпаниите, а има много повече възможности, които свързват хората, и са предпоставка за създаване на съвместни проекти.

„Всичко започва от хората, тъй като ние осигуряваме възможности за контакти между хората и това е в основата на успеха на нашето двустранно партньорство“.

Посланикът посочи, че миналата година 16 хил. азербайджански туристи са посетили България и около 1300 български туристи са посетили Азербайджан – всичко това без да има пряка линия между двете столици.

„Сигурни сме, че тази пряка линия ще е причина за наистина голям ръст на пътникопотока в двете посоки. Нека не забравяме, че България е и важна транзитна точка за нашите пътници, както и Азербайджан е много добра възможност за българите да откриват и посещават други държави чрез „Бута Еъруейс“.

Д-р Гурбанова допълни, че в началото авиокомпанията е планирала да има полети веднъж седмично, но според нея с пътникопотока ще се повиши и броят на полетите в близкото бъдеще.

Привлекателна ли е България за азербайджанците?

 

 

Последни новини
Още от В развитие