В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предстои драстична промяна на кривата на доходността на пазарите

Петер Розенщрайх във В развитие, 01.12.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Инвеститорите трябва да са по-предпазливи на капиталовите пазари. В момента рискът от агресивно повишаване на лихвените проценти е подценен. Това каза от Investor Finance Forum Петер Розенщрайх, ръководител пазарни стратегии в Swissquote, в интервю на Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие". "Вярваме, че инфлацията може да се ускори по-бързо от очакваното, а това значи, че централните банки ще изостанат от кривата и ще трябва да увеличат лихвените проценти по-агресивно. Капиталовите пазари ще трябва да се нагодят към тези по-благоприятни нива, защото голяма част от тях са негативни през последните 30 години".

"Кривата на доходността ще се промени доста драстично".

Това, което събитието Investor Finance Forum прави, е да даде различни гледни точки на инвеститорите на пазарите. Тези мнения са изключително важни за правенето на подходящи инвестиции, сподели събеседникът.

"Търговията на Forex пазара стана много по-централизирана. В миналото валутната търговия беше доста по-фрагментирана, имаше различни джобове на ликвидност, трудни за достъп, освен ако не сте голяма институция. В момента виждаме усредняване на ликвидността, по-малки спредове и много различни валути, които хората търгуват, а платформите са доста по-сложни и има възможност за достъп, както на институционални, така и на индивидуални инвеститори".

Промениха ли се печелившите стратегии на трейдърите през последните години? Кои са горещите активи към момента? Кои са основните рискове за инвеститорите? Кои са истинските рискове при криптовалутите?

Последни новини
Още от В развитие