В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Политическата ситуация в Германия няма да повлияе на икономиката

Д-р Галина Колев, Институт за германска икономика – Кьолн, В развитие, 28.11.2017

Широка коалиция между християндемократите на Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц е най-вероятният вариант за следващо правителство в Германия. След нова година ще започнат преговори, но все още предстои да видим как ще се развие ситуацията.

Това коментира в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова д-р Галина Колев от Института за икономика в град Кьолн.

Има обаче редица въпроси, смята събеседникът в предаването, където преговорния процес би могъл да бъде затруднен. Такъв например е въпросът за приема на бежанци, който, според представители на християндемократите, в частност тези от Бавария, следва да бъде лимитиран. „Не съм съвсем сигурна дали тук може да бъде постигнато съгласие“, коментира Колев.

Една политика обаче неизменно обединява всички политически сили във Федералната република – тази за опазването на околната среда.

Според Колев не следва да се очакват трусове в икономиката в Германия и на общоевропейско ниво с оглед създалата се политическа ситуация.

„В момента икономическата ситуация е много солидна, безработицата е много ниска, най-ниска от обединението на Германия досега. Икономиката е в подем, много сектори работят на пълен капацитет“, посочи тя.

Последни новини
Още от В развитие