В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Чрез изсветляване към прогрес – КФН ще бори сивия сектор на борсата

Репортаж от пресконференцията на Комисията за финансов надзор, В развитие, 27.11.2017

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Основна задача на КФН е да защитим интереса на инвеститорите, да осигурим прозрачност, стабилност и доверие на капиталовите пазари, както и тяхната адекватна и стабилна инфраструктура.

Това каза зам.-председателят на комисията по финансов надзор с ресор „Надзор на инвестиционната дейност“ Бойко Атанасов. Изказването му бе в рамките на пресконференция на Комисията за финансов надзор (КФН), проведена днес (27 ноември) в столицата. На събитието, на което участваха и председателят на КФН Карина Караиванова, заместниците й Ралица Агайн, Диана Йорданова, както и специалният член на регулатора Владимир Савов, бе отчетено свършеното за 2017, както и бе отправен поглед към бъдещите предизвикателства, задачи и цели. 

Репортаж от събитието на редактора на Bloomberg TV Bulgaria Иван Гергов бе излъчен в рамките на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Приоритет следващата година ще бъде и борбата със сивия сектор – тези лица, които не са лицензирани от комисията, тези които са извън законовите разпоредби. До края на годината сме планирали срещи с представители на прокуратурата, МВР и ДАНС. Следващата година ще имаме конкретни действия и разработен план за това, как да се справим със сивия сектор“, добави още Атанасов.

Основните цели пред КФН бяха представени от председателя й – Карина Караиванова, а ресорните зам.-председатели на комисията направиха преглед на предизвикателствата в подопечните им ресори.

 

 

Последни новини
Още от В развитие