В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европредседателството е шанс България да покаже, че гласът й се чува

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и икономиката, В развитие, 24.11.2017

Един от основните приоритети на България по време не председателството й на Съвета на ЕС – евроинтеграцията на Западните Балкани, е много важен и за държавите, които ще председателстват ЕС след нас като Австрия, Хърватия, Румъния. Следователно те ще могат да поддържат огъня на стартираната от нас инициатива.

Това посочи в ефира на „В развитие“ с Делян Петришки бившият зам.-министър на външните работи и бивш виценачалник на икономическото ведомство Милен Керемедчиев.

За момента все още не сме събрали всички заинтересовани страни на масата, но предстои това да бъде направено в първите шест месеца на 2018.

„Имаме шанс да покажем лидерство, за първи път имаме шанс да прокараме политики и да покажем, че гласът ни се чува“, отбеляза Керемедчиев.

В разговора бяха обсъдени редица важни теми от общоевропейско естество като ролята на френския президент Еманюел Макрон в бъдещето на ЕС, проекта за обща европейска отбрана и редица други. Не бе подминат и въпроса за политическото бъдеще на Германия в светлината на текущата парламентарна криза в страната. 

 

Последни новини
Още от В развитие