В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

SEO - рецепта за успех на всеки бизнес

Теодор Захариев, SEO специалист в Студио Кипо, В развитие, 22.11.2017

SEO е органичен начин вашият сайт да се позиционира по определени ключови фрази и думи на по-предни позиции в търсачката. Това е стандартен маркетингов, дигитален подход. Той е част от една успешна кампания на брандовете в България. Това каза Теодор Захариев, SEO специалист в Студио Кипо, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

“Google и другите търсачки имат т.нар. ботове, които индексират съдържанието на вашия сайт и правят копие в своята база данни“.

По думите му ботовете класират тези сайтове по определен критерий – качествено съдържание на сайта, типове съдържание, различни връзки, които даден сайт има от други сайтове и други домейни, както и различни други над 400 фактора, които се променят целогодишно в алгоритъма на Google.

Захариев посочи, че от SEO най-често се възползват финансовите компании, компании, които продават медикаменти и такива, които са свързани по някакъв начин със залагания.

„Като цяло всеки бизнес може да извлече нужната полза. Защото става въпрос за хора, които не са запознати предварително с вас и вашия продукт, но при търсене вие излизате най-отгоре. И ако представите на клиента добри цени и качество на услугата, той може да избере вас“.

SEO специалистът обясни още, че от най-голяма важност е съдържанието на сайта – то трябва да бъде релевантно и да има повече релевантни връзки от други сайтове, което му дава т.нар. авторитет на домейна.

Това е нещо като метрика, която Google използва, за да класира и декласира сайтовете, допълни още той.

Има ли инструменти, с които да се скрива неподходящо съдържание от търсачките? Как компаниите могат да оптимизират сайтовете си възможно най-добре?

 

Последни новини
Още от В развитие