В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Почти всички европейски пазари се търгуват с повишение

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 20.11.2017

Около три часа и половина след началото на търговията, почти всички европейски пазари се търгуват с повишение, включително и германският DAX, който се увеличава с 0,2%. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

При облигациите разликата в доходността между 2-годишните и 10-годишните американски облигации спада до най-ниското си ниво от над 10 години, което повишава опасенията относно темпа на световния растеж за в бъдеще, посочи анализаторът.

„Изпадналият в беда милиардер Патрик Драхи търси да поощри понижаващите се рязко цени на акциите на Altice. Телекомуникационната компания се бори с дълг от 50 млрд долара дълг. Той убеди инвеститорите че няма да продава нови акции, за да набере кеш. Преди днешния ден, акциите на Altice потънаха с 50% от 2 ноември насам. Компанията предвиди по-ниски приходи за цяла година заради забавяния по съкращения на цените във Франция. Акциите на Alice са нагоре с повече от 9% - най-добре представящите се в основния Stoxx 600“.

Потс посочи, че междувременно акциите на RWE са скочили до 5-месечен връх, след като сривът на преговорите за коалиционно правителство в Германия намалиха тревогата, че най-големият производител на енергия в страната ще трябва да ускори затварянето на въглищните централи.

„RWE беше под въпрос по време на преговорите, в които участваха и Зелените. Партията настоява за незабавно затваряне на най-мръсните ТЕЦ-ове. Акциите на RWE в момента са с 3% повишение“.

 

Последни новини
Още от В развитие