В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще се задържат ли цените на петрола

Стефан Ангелов, Varchev Finance, във В развитие, 14.11.2017

Това, което се промени на петролните пазари, е стъпването на много позитивни новини в краткосрочен период. Това коментира Стефан Ангелов от Varchev Finance в предаването В развитие на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. Събеседникът коментира промените на петролните пазари, променили драстично цените на черното злато. 

"Всички позитивни новини доведоха до изработването на едно общо мнение, че тези споразумения ще сработват и ще се случват и в последствие. това означава, че производството на петрол ще бъде ограничено, а икономиките, вървейки нагоре, ще доведат до по-голямо търсене в глобален мащаб на петрол".

Дори и големите играчи на Wall Street все още не вярват, че цената на петрола ще се задържи средносрочно на пазара. Очакванията са, все още, че тя може би ще бъде краткосрочна, каза събеседникът.  

"В предишния ни разговор казахме, че цените на петрола ще се движат в широк диапазон с цени около 45-55 долара. Новините на пазара, икономическото състояние на големите икономики, перспективите, очакванията, спекулативните новини, ни карат да мислим, че този диапазон ще се запази, но ще се измести с около 5 долара нагоре".

Това ще се дължи основно на продължаващите споразумения на ОПЕК за задържане на производството на петрол, каза още гостът. "Големи повишения не могат да се очакват, защото тези нива - около 60 долара, даже от 57 долара нагоре, водят до значително включване на производствени мощности от САЩ, които водят до заливане на предлагането на петрол".

Какви са факторите, които трябва да бъдат калкулирани в цената към момента? 

Последни новини
Още от В развитие