В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Съвети от първо лице при търговия на финансовите пазари

Тарек Елмархри, основател на Krechendo Trading, В развитие, 13.11.2017

Главните мениджъри на активи не са на пазара, защото обемът намаля с 30%-40%. Всички управляващи активи, истинските пари, не са на пазара. Те чакат пазарът да падне и да купят на по-ниски нива. Това коментира основателят на Krechendo Trading Тарек Елмархри в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки. Елмархри ще бъде един от лекторите на Investor Finance Forum, който ще се състои на 1 декември в Интер Експо Център, София. 

„Всеки ден когато гледаме обемите, виждаме, че ги няма големите играчи на този пазар. На пазара в САЩ всеки ден има върхове, но с изключително малки обеми. А това ни говори, че няма големи участници на пазара“.

Според Елмархри пазарът на акции отново е много скъп.

„Големите играчи очакват пазара да падне и да се включат с покупки на дъно. Повечето участници, бързите пари, както им казваме – интрадей трейдъри, които търгуват на часови графики, не са последните инвеститори на сегашния пазар“.

По думите му възможности винаги има, дори и при изключително скъпи пазарни нива.

„Когато сте трейдър трябва да се ослушвате за всякакви възможности на всички пазари и да наблюдавате всички класове активи. На този етап търгуваме повече на форекс пазара и облигации, но не и акции, където обемите са много ниски, активността е ниска и няма толкова много възможности. Но парите винаги се движат между всички класове активи“.

Тарек Елмархри смята, че ако Фед вдигне постепенно лихвите, с новия председател Пауъл, пазарът може би няма да се уплаши толкова от това повишение. Но ако Фед действа по-агресивно, за пазара може стане по-трудно да продължи да се повишава.

„Но на това ниво новата политика е добра и повишението на лихвите ще бъде добро за всички финансови пазари. Има много възможности, дори и Фед да вдигне лихвите - има фондови сектори, които ще имат полза от тази политика. Винаги има поле за търговия“.

 

Последни новини
Още от В развитие