В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Естония търси български IT специалисти

Кайса-Триин Косенкраниус във В развитие, 10.11.2017

Естония се превърна в страна на иновациите, където стартъпи израстват до проспериращи бизнеси, а правителството казва, че през следващата година ще има 500 отворени позиции в областта на IT технологиите и телекомуникациите през следващата година. Това каза Кайса-Триин Косенкраниус, маркетинг специалист, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Събеседничката коментира възможностите, предоставяни от естонската програма "Work in Estonia" и възможностите, предлагани от Естония за работа на български IT специалисти. 

"България е много важна за нас държава. IT специалистите от България, които работят в Естония харесват страната ни, а и естонските компании, в които работят българи също ги харесват, защото те притежават страст към технологиите, добри специалисти са, а и са хора, на които може да се разчита. Освен това с тях се комуникира много лесно, а това са все добри причини да бъдат предпочитани". 

15 са компаниите, които предлагат свободни позиции, каза Косенкраниус. "Това, което предлагат естонските компании, е бързо израстване в кариерата".

Какво да очаква един IT специалист от работата в дигитална Естония?

Последни новини
Още от В развитие