В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България – тера инкогнита за туристите

Даниела Стоева, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, В развитие, 10.11.2017

World Travel Market в Лондон е второто по мащаб световно туристическо изложение. Това, което е характерно за него е, че то е изцяло бизнес насочено и затова е много важно за бранша. То е и много показателно за това какви са тенденциите. Това коментира Даниела Стоева от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти в предаването „В развитие“ с водещ Иван Нончев.

„Трябва да отбележим, че по принцип туризмът в световен мащаб има развитие и има ръст на туристическите пътувания. Забелязвам, че определено има интерес към специализираните формати на туризма“.

Що се отнася до България, Стоева посочи, че страната ни е слабо позната.

„Продължаваме да бъдем тера инкогнита, което е основното нещо, което браншът иска да се промени. Защото в днешно време при тази много сериозна конкуренция между дестинациите, не можем да си позволим да сме неизвестни“.

По думите ѝ вече целият бизнес се развива основно в електронна среда.

„България няма абсолютно никакво присъствие в това отношение. Ние имаме един туристически портал bulgariatravel.bg, създаден преди 7-8 години, като от 2015 по него няма абсолютно никакво движение. Нямаме и никакви активности в социалните медии“.

В момента е видим ръстът на туристопотока, въпреки че не полагаме кой знае какви усилия, смята още Стоева. 

 

Последни новини
Още от В развитие