В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Почетните консули у нас с активна роля за успеха на европредседателството

Максим Бехар, вицепрезидент и говорител на Асоциацията на почетните консули в България, В развитие, 02.11.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Асоциацията на почетните консули в България, в която има представители на близо 70 държави, ще организира 2 или 3 крупни бизнес събития по време на председателството на България на Съвета на ЕС, представяйки пред големи чуждестранни инвеститори огромните възможности, които предоставя България.

Това се разбра от думите на вицепрезидента и говорител на Асоциацията на почетните консули в България Максим Бехар, който бе гост във „В развитие“ с Вероника Денизова. Той също така е и генерален почетен консул на Република Сейшели у нас.

Вчера (1 октомври) Асоциацията на почетните консули в България сключи меморандум за сътрудничество с Министерството за Българското председателство на ЕС 2018. Почетните консули ще подпомагат организиране на подготовката, осъществяването и популяризирането на приоритетите и резултатите на европредседателството ни.

Основната ни работа е концентрирана около бизнес отношенията и инвестиционните намерения. Разбира се, има и други теми, но 90% от усилията ни са насочени към развитие на отношенията между частните бизнеси на държавите, които представляваме, и бизнеса в България, посочи Бехар.

„Трябва да използваме всеки ден, всеки час, всяка секунда, за да покажем лицето на България, да не се концентрираме около негативите, да покажем младите хора, успелите и интелигентни българи“, заяви той.

По думите на госта в студиото сътрудничеството между представляваната от него организация и държавната администрация за предстоящото европредседателсво ще са един малък лакмус на това, как асоциацията може да работи с държавата в бъдеще. 

 

Последни новини
Още от В развитие