В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Британският бизнес пред лицето на Brexit – коментар от първо лице

Фъргъс Макрейнолдс, директор Връзки с ЕС в Британската индустриална камара, и Ан-Мари Мартин, изпълнителен директор на Съвета на британските търговски камари в Европа, В развитие, 02.11.2017

Това, което британският бизнес иска да види като резултат от преговорите за Brexit e един гладък и планиран изход на Обединеното кралство от ЕС, снабдителните вериги към Европа да продължат да съществуват. От изключително значение е и да продължи да бъде възможно наемане на работа на хора от ЕС, както и да има една общоевропейска бизнес среда, в която всички да разполагат с равни условия.

Това каза в ефира на „В развитие“ с Иван Нончев Фъргъс Макрейнолдс, директор „Връзки с ЕС“ в Британската индустриална камара. Гост в студиото бе и изпълнителният директор на Съвета на британските търговски камари в Европа Ан-Мари Мартин.

„Изненадващо е колко сходни са интересите на бизнеса в Европа и този във Великобритания“, отбеляза от своя стана Мартин. По нейните думи очакванията за масово изселване на компании от Острова са силно преувеличени, защото в страната има изградена изключително силно развита бизнес инфраструктура.

Основните Brexit приоритети на британския бизнес – подсигуряването на свободна търговия след излизането на страната от ЕС, предоставянето на сигурност на европейските работници в Обединеното кралство, да остане отворена вратата за наемане на работници от ЕС, както и за изпращане на британски работници в страните от Съюза.

 


 

Последни новини
Още от В развитие