В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Всички погледи са отправени към Фед – кой ще заеме лидерското място в регулатора

Петер Розенщрайх, ръководител Пазарни стратегии в Swissquote, В развитие, 01.11.2017

В момента интересът на пазарите е насочен към фигурата на новия председател на Федералния резерв. В момента Джеръм Пауъл има леко предимство. Той има дългогодишна кариера във Фед, определян е за един от умерените членове на институцията, който отстоява бавното и постепенно повишаване на лихвените нива, което ще бъде много добре за Доналд Тръмп, който иска да увеличи ръста на американската икономика до нива от 3,5-4%.

Това коментира в пряко включване от Женева Петер Розенщрайх, ръководител „Пазарни стратегии“ в швейцарската банка Swissquote. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Пауъл задоволява както Доналд Тръмп в желанието му за забързване на икономиката, така и представителите на статуквото в Републиканската партия.

По думите на Розеншрайх Пауъл би последвал политиката, завещана му от Джанет Йелън, политика на бавно и много внимателно монетарна намеса. „Той също така обаче знае, че затегнатите условия на пазара на труда могат да резултират в инфлация и скок на потребителските цени“, добави той.

„От една страна очакваме постепенен и предпазлив подход в монетарната политика, политика, която продължава да гледа в бъдещето. Това би бил един много добър знак“, посочи представителят на Swissquote.

В разговора бяха засегнати и редица други въпроси от световния икономически дневен ред.

 

 

Последни новини
Още от В развитие