В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Endeavor: България отбеляза голям ръст в сферата на предприемачеството

Линда Ротенберг, изпълнителен директор на Endeavor Global, В развитие, 30.10.2017

В рамките на 75-ият Международен панел на Endeavor избираме най-бързо развиващите се предприемачи от целия свят. На събитието, което се проведе в София, имаше представители от 20 страни. За първи път то се провежда в региона Централна и Източна Европа и съм особено горда, че именно България е първият негов домакин тук. Стъпихме в страната преди две години и усетихме, че растежът е много голям, времето за региона е назряло и сме много горди, че панелът се провежда тук.

Това каза в интервю пред Вероника Денизова, излъчено във „В развитие“ изпълнителният директор на Endeavor Global Линда Ротенберг.

По време на 75-ият Международен селекционен панел на Endeavor, организация, подкрепяща над 1500 предприемачи от близо 1000 компании в 30 страни, бяха избрани нови трима български предприемачи, които да се присъединят към мрежата. Форумът бе проведен в рамките на три дни – от 23 до 25 октомври в столицата.

Ротенберг сподели и впечатленията си от българските предприемачи. „Започваме да виждаме много добри компании, хора, които са били предприемачи и са в бизнеса от 10-20 години, които улавят момента, за да иновират и да променят средата. Във всичко - от кибер сигурност, до смарт управление на околната среда, до електронна търговия, се заражда ново поколение, което мисли не само как да изгради страхотна компания, но и как да промени индустрията, да подобри живота на хората. Има цяло поколение, което е готово да направи тази стъпка, да създава работни места и вдъхновяващи истории във вашия регион“, подчерта тя.

„България показва потенциала на Централна и Източна Европа. Вярвам, че някои от предприемачите от световна величина вече са тук и можем да използваме пълния им потенциал“, добави изпълнителният директор на Endeavor.

„Говорихме си накъде да се насочим след това, къде да отиде Endeavor след България, която остава хъб. Дали към Полша, Румъния, Словакия, Чешката република, Сърбия... Но е сигурно, че в следващите 5-10 години фокусът ни е именно в този регион и съм сигурна, че ще видим някои чудесни истории“, каза още Ротенберг.

 

Последни новини
Още от В развитие