В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Липсата на прозрачност спъва инвеститорите към България

Проф. Андрю Баум от Оксфордския университет, В развитие, 27.10.2017

Това, което спъва инвеститорите към България, е липсата на прозрачност. Те искат пазар със стриктен контрол върху планирането, прозрачност върху собствеността и разбира се никаква корупция. Това каза проф. Андрю Баум от Оксфордския университет в интервю на бизнес редактора Таня Харизанова за предаването  „В развитие“ с Делян Петришки. Той бе ключов гост лектор на Четвъртия професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти „Inspire to Higher“, който събира на едно място в София на 27 октомври, днес, експертите в сектора. Тази година събитието се провежда под мотото „Брокерът на бъдещето от голямата игра до малкия инвеститор“.

„България все още не е основна част на инвестициите в Европа. Има два проблема - тя е малка страна и не е много прозрачна”.

Той посочи, че е възможно е Брекзит да оттегли много от средствата от Великобритания и да ги насочи към ЕС.

По думите му вследствие може би повече средства ще започнат да идват в България.

„Вече работим върху идеята за регионален фонд, който ще инвестира в София. В този фонд ще инвестират главно австрийци и германци, защото при тях цените са много високи“.

Проф. Баум смята, че България трябва да бъде маркетирана като дестинация за бизнес с недвижими имоти като част от Югоизточна Европа.

Що се отнася до блокчейн технологиите и недвижимите имоти, той коментира, че криптовалутите са най-добри, когато местните валути са слаби.


 

Последни новини
Още от В развитие