В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще се засилят ли търговските отношения между България и Южна Корея

Савина Константинова, ген. секретар на „Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея“, В развитие, 25.10.2017

Всъщност досега има корейски инвестиции в България, но те не са кой знае колко големи. Това каза генералният секретар на „Търговска и индустриална камара на Република България и Република Корея“ Савина Константинова в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов.

„Официалните отношения между България и Корея започнаха през 1990. Автоматично почти след това започнаха и търговските взаимоотношения“.

По думите ѝ след 90-те Корея е инвестирала около 250 млн. евро в България.

Тя обясни, че в момента, в който има отваряне на Европа към корейски стоки през 2011, има ръст на българския импорт и експорт за периода 2011-2013, но оттогава трендът е низходящ.

Константинова посочи, че сега ситуацията е коренно различна и именно затова се е създала тази камара, в която членуват фирми с дълъг опит в корейския бизнес.

„Познавайки корейската култура и корейския начин на правене на бизнес и от друга страна познавайки манталитета на българина, камарата е направена точно, за да направи тази свръзка между интересите на корейските инвеститори и българската страна“.

Тя сподели, че вече има интерес и за инвестиции в Корея.

Кои сектори са най-силно застъпени в търговско-инвестиционните отношения между България и Южна Корея към момента?

 

Последни новини
Още от В развитие