В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Проектобюджет 2018 е удобен и технически добре изготвен

Димитър Бранков във В развитие, 24.10.2017

Димитър Бранков, зам.-председател на БСК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Бранков, зам.-председател на БСК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проектобюджет 2018 е удобен и технически добре изготвен. Това каза Димитър Бранков, зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК), в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Това е един удобен бюджет, независимо, че по няколко функции има едно значително увеличаване на разходите, включително в областта на отбраната, както и при образованието. Заявява се намерение в рамките на три години практически да бъдат вдигнати заплатите на учителите два пъти. Имаме значителен ръст при някои пера, но като цяло това е бюджет, който ще бъде изпълнен, вероятно лесно. Разбира се всичко зависи и от световната конюнктура, от рисковете пред заложените параметри, но те са добре пресметнати". 

Имаме смяна на факторите на растежа, поне както са заложени в макрорамката, ако досега външната среда се отразяваше благоприятно на нетното салдо по търговията и услугите, то очевидно, и така е заложено като параметри, през 2018 ще се разчита на увеличение на потреблението, на ръст на доходите, преди всичко в бюджетната сфера, каза гостът. 

Последни новини
Още от В развитие