В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Правителството се обръща към социалната сфера, но недостатъчно

Любослав Костов във В развитие, 24.10.2017

Сметката на управляващите, която е видима от Бюджет 2018, е обективна и почива на реалната икономическа конюнктура в момента. Това каза Любослав Костов, икономически анализатор в КНСБ, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Забелязваме известно израстване във възгледите на изпълнителната власт по отношение на това как трябва да изглежда един държавен бюджет. Тази година е обърнато повече внимание на социалната сфера, макар и все още да не е достатъчно. Все още остават сектори, които са недофинансирани, като например хората, работещи на терен". 

Има доста притеснителни моменти, които остават нерешени, отбеляза Костов. "Правителството заявява една политика за обръщане към социалната сфера, но реформите се правят на парче. Ние искаме да видим ясна дългосрочна визия за развитие на разпределителната функция на изпълнителната власт чрез приходите, които идват".

"Тази визия трябва да бъде по-дълга от мандата на сегашното правителство. Тази стратегия трябва да се следва от всяко едно правителство след това, независимо от цвета му и кой е министър-председателят". 

Защо се повдига темата за необлагаемия минимум и намалените ставки на ДДС? Защо темата е актуална точно "сега, когато икономическият цикъл в България е възходящ"?

Последни новини
Още от В развитие